tirsdag 28. februar 2017

The perks of being a wallflower

Filmen handler om en gutt som mistet sin beste venn til selvmord. Hele filmen tar for seg Charlie sitt liv når han får nye venner, og klarer å se lyst på livet igjen. Den ene vennen hans med navn Sam blir han forelsket i, og disse blir da sammen på slutten av filmen. Sam og Charlie har blitt seksuelt trakassert i ung alder, og Charlie har vonde minner fra dette. De nye vennene han får er avgangselever, men han går kun i førsteklasse på videregående, så når Sam og Patrick drar så klikker det litt for han. Han blir lagt inn på sykehus, der blir han behandlet og snakker for første gang ut om hva tanten gjorde mot han, når han var liten. Patrick er homofil og er i skjul sammen med en fotballspiller, men dette kan ingen vite fordi fotballspilleren har ikke kommet ut at skapet.   

Filmen har en fin helhet, som tar opp viktige temaer som angår mange ungdommer. Skuespillerne gjør hele filmen, for de spiller rollene veldig realistisk. Det føles ut som om man han kjent disse personene hele livet, for man kommer så tett på dem. Musikken i filmen løfter også filmen opp og fram. Den lager en stemning av ungdomstid og en dyster bakgrunn i deres liv. Musikken gjør også karakterene levende for det handler mye om musikk i filmen. De har også lydeffekter som gjør at det blir enklere å følge med i filmen, dette gjør også handlinger enklere å forstå. I en scene der vennene til Charlie skal dra å studere et annet sted klikker det litt for han, for minnene kommer tilbake. I denne scenen spiller klippingen og lydeffektene en stor rolle. Dette synes jeg blir løst på en bra møte.

Filmen er en sekser for den har en bra story med viktige temaer som blir tatt opp i filmen. Dette summerer også opp ungdomstiden til mange mennesker, og jeg mener det tar opp temaer som angår alle ungdommer og ikke bare ungdommer i USA. Filmen er også veldig følsesladd med mange scener som blir forsterket av klipperytme og lydeffekter. 
-Marit

torsdag 16. februar 2017

Mediadag

Vi startet dagen med Jon-Petter Jansen som er kommunikasjons sjef i TV2. Han forteller om problemer som rammer TV, og at det unge publikumet ser mye mindre på TV nå enn før. Men det hele ble snudd når programmer som "Farmen kjendis" ble satt på lufta. Programmet første da til stor økning.  "Fjorden cowboys" har nå også kommet i rampelyset etter at Lothepus deltok og vant "Farmen kjendis".
Det viktigste i den nye hverdagen til TV2 er at man kan sosiale medier. De nye som blir ansatt er nødt til å kunne sosiale medier, og grunnleggende skrive-, foto- og videokompetanse er en selvfølge. 
Døgnet med Justin Bieber under gratiskonserten var hans heftigste natt, nettet eksploderte etter at det ble sølet vann på scenen, og han avbrøt showet.
Han avsluttet det hele med spørsmål, og klipp av programmer som ikke har kommet på TV enda. 

Etter pausen var det to elever fra 2MEDA som holdt presentasjon om YFF. Og de snakket om hvordan bilder de tar, og forskjellige typer bilder man kan ta. De var på CYAN og stilte ut et bilde de selv hadde tatt, og hadde da mulighet til å vinne en pris. Det var dessverre ingen av de som vant prisen, men de runder det hele ved å fortelle om at de skal tilbake neste år.

Etter litt konflikter med trafikken kom det lærere og tidligere elever fra Høyskolen Kristiania. De snakket om studier og hva man skal bli når man blir stor, og at det viktigste er å trives med det du gjør og at du helst har en inntekt. Men media spiller en mye større rolle enn det folk ville tenkt for noen år siden, og et nøkkelord de da bringer frem er "morgendagens næringsliv trenger nye ideskapere". De 8 fagskole studiene de har tar for seg et bredt spekter med mye forskjellig utvalg i mange kategorier. 3D og animasjon, grafisk design, illustrasjon, interaksjons design, interiør, musikkdesign, reklame og merke kommunikasjon og film.¨

Etter matpausen var det fotografen Stig Marlon Weston som da driver mye med kameraløst fotografi. Han forklarer da hvordan han arbeider i med film i mørkerom, og hvordan kan setter bilder sammen til collager. Grunnen til at han velger å gjøre det på denne måten er fordi han føler at bildene blir mer ekte, og på en måte litt nærmere en selv. 

De siste som kom denne dagen var Lucky View, tre gutter fra Fredrikstad. Selskapet ble etablert i 2011, og holder på med å produsere film og musikk. Det som startet det hele var at de syntes det var gøy å lage film og å filme generelt. De lager ikke videoer i en spesiell kategori, men mange forskjellige videoer. Det de nevner er at det morsomste er å lage humor. 

Hele dagen var lærerik, med mange forskjellige innslag. Denne dagen har virkelig åpnet øynene mine for nye muligheter i fremtiden.

-Marit