tirsdag 28. februar 2017

The perks of being a wallflower

Filmen handler om en gutt som mistet sin beste venn til selvmord. Hele filmen tar for seg Charlie sitt liv når han får nye venner, og klarer å se lyst på livet igjen. Den ene vennen hans med navn Sam blir han forelsket i, og disse blir da sammen på slutten av filmen. Sam og Charlie har blitt seksuelt trakassert i ung alder, og Charlie har vonde minner fra dette. De nye vennene han får er avgangselever, men han går kun i førsteklasse på videregående, så når Sam og Patrick drar så klikker det litt for han. Han blir lagt inn på sykehus, der blir han behandlet og snakker for første gang ut om hva tanten gjorde mot han, når han var liten. Patrick er homofil og er i skjul sammen med en fotballspiller, men dette kan ingen vite fordi fotballspilleren har ikke kommet ut at skapet.   

Filmen har en fin helhet, som tar opp viktige temaer som angår mange ungdommer. Skuespillerne gjør hele filmen, for de spiller rollene veldig realistisk. Det føles ut som om man han kjent disse personene hele livet, for man kommer så tett på dem. Musikken i filmen løfter også filmen opp og fram. Den lager en stemning av ungdomstid og en dyster bakgrunn i deres liv. Musikken gjør også karakterene levende for det handler mye om musikk i filmen. De har også lydeffekter som gjør at det blir enklere å følge med i filmen, dette gjør også handlinger enklere å forstå. I en scene der vennene til Charlie skal dra å studere et annet sted klikker det litt for han, for minnene kommer tilbake. I denne scenen spiller klippingen og lydeffektene en stor rolle. Dette synes jeg blir løst på en bra møte.

Filmen er en sekser for den har en bra story med viktige temaer som blir tatt opp i filmen. Dette summerer også opp ungdomstiden til mange mennesker, og jeg mener det tar opp temaer som angår alle ungdommer og ikke bare ungdommer i USA. Filmen er også veldig følsesladd med mange scener som blir forsterket av klipperytme og lydeffekter. 
-Marit

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar