tirsdag 31. januar 2017

Mediehistorie-infografikk

Dette er en oppgave vi begynte med før jul, og som vi avsluttet med nå. Denne oppgaven gikk ut på å lage en slags film som viser informasjon, på en litt annen måte. Denne oppgaven har blitt arbeidet med i Premiere Pro, Illustrator og i Photoshop.

Gjort:Oppgaven ble utført med gruppearbeid og vi bestemte oss for å arbeide på individuelle pc'er, og sette sammen oppgaven til slutt. Dette fungerte strålende. Det eneste som var utfordrende var å få filmer fra andre pc'er til sin egen. Der vi da skulle sette sammen hele filmen til et produkt, slik at vi kunne få levert det.

Lært:

  • Jeg har lært mye om mediehistorien. 
  • Jeg har også blitt mye flinkere til å redigere i Premiere Pro. 
  • Jeg tenkte at infografikk skulle være mye vanskeligere enn det det egentlig var, så jeg mener at jeg har lært at jeg ikke skal ta sorgene på forskudd.  

 Lurt:

  • Det som er lurt å tenke på til neste gang er å se igjennom videoen ordentlig, og vite at alt er som det skal være.
  • Jeg mener også at det er viktig å stå litt mer på egne bein,og å stole på seg selv og andre i deres beslutninger. 
  • Helt til slutt er det viktig å høre andres meninger om det du gjør i ditt arbeid. 
-Marit

torsdag 12. januar 2017

We Can Do It!

Bilderesultat for we can do it
Dette er da første gang jeg har en slik oppgave, og oppgaven handlet om popart. Oppgaven gikk ut på at vi skulle ta bilde av noen eller deg selv, og inspirasjonen til bildet skulle være ditt forbilde/idol. Jeg valgte da å ta et selvportrett.                                                 

Jeg fikk da inspirasjon fra dette bildet. Jeg valgte dette bildet fordi jeg mener det er ganske sterkt, og det har en bakgrunn fra 2. Verdenskrig. Denne plakaten ble lagd under 2.verdenskrig, og ble brukt til inspirasjon for de arbeidende kvinnene i fabrikkene. Men det var ikke før på 1980-tallet at denne plakaten ble brukt til å fremme feminisme og andre politiske problemer.
                                  Dette er slik bildet så ut før jeg redigerte det. 

Dette er det første bildet jeg redigerte. De rutene som kom på bildet var egentlig en feil dom skjedde, og jeg syntes det så kult ut, men det ble også litt for rotete. Jeg valgte derfor å ha teksten "Feminism broke the internet", og dette var ment som noe positivt. Jeg ville da få frem budskapet om at feminisme er noe sterkt og det er bra at noen tørr å stå frem. 


 Det nye bildet mener jeg selv at ble mye bedre. Det forrige bildet ble veldig rosa, og man fikk ikke særlig mange kontraster (noe som er vanlig i popart). Dette bildet ble bedre redigert, og det ligner mye mer på et popart-bilde. Jeg valgte å bytte tekst, slik ble det også enda en klarere link til originalbildet. Dette gjør også slik at budskapet kommer klarer frem.

Originalbildet: https://www.google.no/search?q=we+can+do+it&espv=2&biw=1366&bih=662&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiP7dG3iL3RAhWsB5oKHVrNDxAQ_AUIBigB#imgrc=Vr3Nx-79N-VDYM%3A  

onsdag 11. januar 2017

Smellende kjærlighet

Smellende kjærlighet er en film jeg var med på å lage på Medier og Kommunikasjon. Oppgaven gikk ut på å lage en film der det var parallell handling mellom to personer, og hele filmen bygges opp til et møte mellom disse personene. 
Ida Andreassen Rud spilte rollen som Jenny, Dina Solberg Todorov og Othelie Sand Brødholt spilte rollen som Jennys venner og jeg (Marit Lund) spilte rollen som nerd.


                                       


Filmen starter med at vi ser personene som er med i filmen, gå i gangen. Dette gjør at de to hovedpersonene (Jenny og nerden) ikke er helt fremmede for hverandre. Dette er da med på å bygge opp en forventning, om at disse personene utover i filmen vil møtes igjen. I en annen setting.  



I denne scenen ser vi hvordan jentegjengen er, slik får vi da se kontrastene mellom nerden og disse jentene. 



 For i dette klippet ser vi hvordan nerden er. Hun sitter med lekser i motsetning til jentene som snakker om en fest.



 I dette klippet har vi en litt humoristisk del. Det som er morsomt er slurpingen i bakgrunnen, og at hun sitter så alene. Slik blir ikke filmen så kjedelig, man får en liten overraskelse med denne slurpingen.  


Her begynner den virkelige oppbygningen til at personene snart skal møtes (igjen). I dette klippet sier hun til seg selv at hun må hente bøkene i skapet sitt. 



 I samme øyeblikk sier Jenny at hun er nødt til å hente bøkene i skapet sitt. Her begynner man da å skjønne at noe er på vei til å skje.
Her er Jenny ved skapet sitt, og nerden kommer i samme øyeblikk. Nerden legger godt merke til henne, men det gjør ikke Jenny som graver inne i skapet sitt. 
Det er i dette klippet at smellende kjærlighet gir mening. For når nerden tar tak i døren får hun slått den i hodet til jenta, og hun begynner å hallusinere/drømme.
Dette er det hun hallusinerer om. At nerden står ved skapene og danser til den flørtete sangen Lets Get It On. Det første hun ser når hun kommer til seg selv er nerden som er helt oppi ansiktet hennes, og nesten roper til henne.
To dager senere bestemmer Jenny seg for å droppe festen med vennene, og hun finner heller på noe med nerden.

Denne filmen har en litt åpen slutt, man kan egentlig bestemme litt selv. Ble de sammen eller er de bare venner? Det er det opp til deg selv å bestemme.


søndag 8. januar 2017

Velkommen

Hei og velkommen til min blogg. Dette er en blogg som er knyttet til oppgaver vi har på skolen. Håper at dette virker interessant, og at du følger med videre;)
- Marit