mandag 24. april 2017

Fake news

I denne oppgaven har vi jobbet med fake news, såkalt falske nyheter på norsk. 
Falske nyheter er nyheter som ikke er sanne. Man kan skape helt uvirkelige nyheter, eller bygge en nyhet ut ifra en annen sak. På denne måten skaper man troverdighet, fordi man har hørt om en lignende sak tidligere. Falske nyheter er noe som blir brukt til å skape reaksjoner og diskusjoner. Det er også som oftest "nettroll" som ønsker å provosere eller trigge andre mennesker, som derved lager slike falske nyheter. 

Under ser du den falske nyheten min. det ekte ved denne er at "13 reasons why" (Netflix-serie) har skapt mye reaksjoner, etter at serien ble publisert. Men det falske er at Norge boikotter serien, og ikke vil vise det i Norge.
Det jeg gjorde for å få denne nyheten realistisk, var ved å ha en lignende font som den VG har. Jeg valgte også å gjøre siden så realistisk som mulig ved å ha med, hvem som har skrevet den, FaceBook og Twitter linker og en lignende layout som den VG har. Jeg har også en kort overskrift med fem ord, noe som gjør en leser nysgjerrig. Hva/hvem boikotter "13 reasons why"?

-Marit



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar